Mom & co.

Geboortevisualisatie | Mom & co

Cadeautje!

Wij willen je graag een cadeautje geven, namelijk onze geboortevisualisatie. Maar eerst vertellen we je iets over het belangrijkste element van de zwangerschapscursus: je mindset. Of beter gezegd; een positieve mindset.

Het is ontzettend belangrijk om die te gaan creëren, voor zowel jezelf als je partner. Dit kan je op meerdere manieren doen en visualisatie is er daar één van. Het idee is simpel; bedenk hoe de ideale bevalling er voor jou uit ziet. Hoe zal het verlopen, wat zijn de omstandigheden en hoe voel je je? Visualisatie doet wonderen voor je onderbewustzijn, omdat het telkens een signaal krijgt als je het doet, en dat gaat je helpen als de bevalling zich aandient. Mits je natuurlijk positieve signalen zend. 

Hoe doe je dat, visualiseren? Dat kan op verschillende manier, begeleid of zelfstandig, maar nu staat de geboortevisualisatie centraal. Beluister de visualisatie bij voorkeur samen met je partner.

Als je de oefening hebt uitgevoerd, heb je een beeld van hoe jij graag wil dat de bevalling verloopt. Dan schrijf je, met je partner, alles op wat jullie hebben gezien in de visualisatie. Belangrijk is dat je het in een actieve stijl ‘schrijft’, dus bedenk niet hoe je het niet wil, maar praat in de actieve vorm en zeg hoe je het wel wil hebben. Dit wordt de basis voor jullie geboorteplan.

In onze zwangerschapscursus en onze online zwangerschapscursus gaan we uitgebreid in op wat een goed geboorteplan is en waarom dat belangrijk is.

Visualiseer regelmatig. Zie het als een soort meditatie waarbij je jouw verhaal steeds voor je ziet en je zal je steeds wat zekerder en fijner voelen richting de bevalling. Hoe vaker je de bevalling in je hoofd afspeelt, hoe meer je je lichaam en geest daar naartoe beweegt.

Hier nog enkele tips; Hoe wil je je voelen? Krachtig of juist rustig, in harmonie of in overgave aan met je lichaam, En realiseer dat je je in iedere situatie zo kan voelen, ongeachte hoe het proces verloopt. Nieuwsgierig geworden naar onze andere zwangerschapscursussen? Of vind je het in deze tijden juist fijn in je eigen omgeving je volledig voorbereiden op de komst van jullie baby? Dan is onze online zwangerschapscursus wellicht perfect voor jullie. Boek onze online cursus! Heb je vragen? Neem vooral contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign in

Send Message

My favorites