fbpx

Waarom de 2-weekse zwangerschapscursus?

2-weekse zwangerschapscursus in Amsterdam

2-Weekse zwangerschapscursus (€ 329,-)

Wat kun je verwachten tijdens de 2-weekse zwangerschapscursus?

Onze 2-weekse zwangerschapscursus in Amsterdam is een uitgebreidere variant op de 1-daagse zwangerschapscursus en volg je ook nu samen met je partner. Deze variant is iets uitgebreider en de stof wordt over twee dagdelen verdeeld. Het grote voordeel van deze 2-weekse zwangerschapscursus in Amsterdam, zijn de twee bijeenkomsten waarin we je meenemen in ons verloskundigen-vakgebied en de meest actuele medische kennis die we volop met je delen . Dit doen we door uitgebreid stil te staan bij de verschillende facetten van de zwangerschap, ons idee achter ‘samen bevallen‘, de bevalling, de geboorte van jullie baby en nog heel veel meer.

Zo kun je de informatie van het eerste deel eerst goed thuis verwerken. Tijdens de tweede bijeenkomst komen we nog terug uit de behandelde stof uit deel 1. Tussentijds krijg je ook nog zwangerschapsoefeningen mee voor thuis, die ook weer tijdens het laatste deel van de 2-weekse zwangerschapscursus worden behandeld. Samen bevallen krijgt zo ook voor partners duidelijker  gestalte en gaan jullie samen goed voorbereid jullie bevalling tegemoet. Heb je nog vragen, kijk dan ook op onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

De voordelen van de 2-weekse zwangerschapscursus

  • In twee keer samen met je partner voorbereiden op de komst van jullie kindje
  • Gelegenheid om thuis ook te werken aan de oefeningen
  • Tips vanuit de dagelijkse praktijk
  • Kennisdeling door onze ervaren verloskundigen
  • Contact met mede-cursisten tijdens de bijeenkomsten

Bang dat je toch nog wat mist, of wil je in een rustiger tempo door de stof heen en je zo nog beter voorbereiden? Boek dan de 4-weekse zwangerschapscursus!

Lees meer over; ‘Waarom een zwangerschapscursus?’

Waarom Mom & co?

01
Gegeven door verloskundigen
Dankzij de medische kennis van onze verloskundigen is de zwangerschapscursus van hoogwaardige kwaliteit. De verloskundigen hebben up-to-date kennis van de laatste onderzoeken en weten precies wat jullie nodig hebben om je goed voor te bereiden op de komst van jullie baby. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen tijdens de hele cursus, iets waar je misschien bij je eigen verloskundige niet altijd aan toe komt. Zo bieden we jullie de beste voorbereiding op je bevalling die je je maar wensen kunt!
02
Een positieve mindset
Een positieve mindset zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Een positieve mindset kan het verschil betekenen op het moment dat je het nodig hebt tijdens de bevalling. Wanneer je bij ons de cursus volgt, is het één van de belangrijke aandachtspunten waar we je op 'trainen'. Je kunt al een hoop zelf, wij helpen je dan ook om dit goed voor ogen te houden en het toe te passen.
Vergelijk het met iemand die een sprintje trekt met het idee: ‘ ik haal die eindstreep toch nooit’ of met het idee: ‘ ik kom als eerste over de streep’ . De race is hetzelfde, de fysieke inspanning is hetzelfde, maar de beleving is volledig anders. Zorg ervoor dat jullie die geboorte krijgen waar jullie naar uit kunnen kijken en waar je achteraf positief op terug kan kijken ongeacht het verloop van de geboorte. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum is, de regie houden jullie zelf in handen.
03
Samen bevallen
Een kindje krijg je niet alleen, dat doe je samen. Samen bevallen is daarom de andere belangrijke pijler in onze zwangerschapscursus. Het is belangrijk om je samen voor te bereiden op een van de grootste gebeurtenissen in je leven. Dat partners er maar een beetje naast staan is niet meer van deze tijd. Je samen voorbereiden op een positieve manier is de beste start voor jullie leven als gezin samen. De geboorte met vertrouwen tegemoet gaan gaat het beste als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en wat jullie van elkaar nodig hebben. Samen sta je tenslotte ijzersterk!
04
Groepslessen
Onze zwangerschapscursussen worden in groepen gegeven wat, naast heel leuk, ook vooral leerzaam is. Als groep voel je directe verbondenheid; jullie zijn samen zwanger! Je maakt allemaal hetzelfde mee op dit moment in je leven. Groepslessen creëren zo een bijzondere leeromgeving, is een hele mooie spiegel op jullie eigen proces en trek je je indirect op aan de anderen. Je leert ook van elkaars vragen, vragen die je misschien zelf niet had bedacht of durfde te stellen. Je leert elkaar kennen en in sommige gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven. Een mooie verbondenheid, waar veel cursisten ook na de bevalling met plezier op terugkijken.
05
Medische kennis + hypnobirthing
Door tijdens de zwangerschapscursus gebruik te maken van elementen uit de hypnobirthing zoals; positieve conditionering, visualisaties, affirmaties, positieve geboorteverhalen en -video’s en ademhalingstechnieken, wordt er vertrouwen gecreëerd voor een mooie en natuurlijke geboorte. Bevallen hoef je misschien niet echt te 'leren', je lichaam heeft immers alles in huis om dit proces zo goed mogelijk te laten lopen. Onze ervaren verloskundigen leren je vooral vanuit hun medische kennis, hoe jij hier het meeste uit kunt halen. Zo ben je én goed geinformeerd, weet je wat je moet doen en leer je te vertrouwen op het lichaam, op elkaar en krijgen jullie handvatten om de geboorte te creëren die jullie voor ogen hebben. Mindfulness dus, maar dan nuchter en praktisch toegepast!
06
Inclusief
Cursusmateriaal
De 2-daagse zwangerschapscursus bestaat uit twee delen: een fysiek deel op locatie (2 bijeenkomsten), maar is ook inclusief materialen om je thuis verder in te lezen, of te verdiepen. In de tweede en laatste bijeenkomst komen we daar uitgebreid op terug. Het materiaal voor thuis bestaat o.a. uit; een E-book als naslagwerk maar ook ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties. Daarnaast overladen we je maar wat graag in een warm bad van positiviteit: geboortevideo’s en geboorteverhalen om je voor te bereiden op dat mooiste wat je op het eind te wachten staat; de geboorte van jullie baby!

Heb je nog vragen?
Laat het ons vooral weten!