fbpx

Waarom de cursus

1-daagse zwangerschapscursus Amsterdam

1-Daagse zwangerschapscursus (€299,-)

De 1-daagse zwangerschapscursus  in Amsterdam is een complete zwangerschapscursus, maar dan in één dag! Hij is speciaal ontwikkeld voor mensen die geen tijd hebben voor de 2-weekse of de 4-weekse zwangerschapscursus, maar kan ook gevolgd worden door ouders die al eerder een zwangerschapscursus hebben gedaan, of gewoon samen in 1 dag op een leuke manier klaargestoomd willen worden op de komst hun baby.

Zwangerschapscursus met een vleugje mindfulness & hypnobirthing

Tenslotte leren jullie ook over hoe je de regie houdt bij het uitvoeren van je geboorteplan. Dankzij onze ervaren verloskundigen tappen jullie uit een vat vol medische kennis; zo beschikken jullie altijd over de meest actuele informatie op het gebied van geboorte, baby en meer. Daarnaast werken we actief aan jullie positieve mindset met elementen uit de hypnobirthing en mindfulness. De 1-daagse zwangerschapscursus is een volledige en leuke zwangerschapscursus in Amsterdam, op verschillende locaties door de stad. Er is dus altijd wel een plek van jouw keuze! Heb je aanvullende vragen, kijk ook bij onze veelgestelde vragen, of stel ze aan ons team van ervaren verloskundigen. Neem contact met ons op, we helpen je graag!

 

De voordelen van de 1-daagse zwangerschapscursus

  • In één dag samen met je partner door alle facetten van geboorte lopen
  • Alle fysieke en mentale tools waar jij/ jullie je tijdens de bevalling aan kunnen vasthouden
  • Inclusief cursusmateriaal

Waarom Mom & co?

01
Gegeven door verloskundigen
Dit maakt de zwangerschapscursus van hoogwaardige kwaliteit. De verloskundigen hebben up-to-date kennis van de laatste onderzoeken en weten precies wat jullie nodig hebben om je goed voor te bereiden op de komst van jullie baby. Er is ruimte om vragen te stellen waar je misschien bij je eigen verloskundige niet altijd aan toe komt.
02
Een positieve mindset
Een positieve mindset zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Vergelijk het met iemand die een sprintje trekt met het idee: ‘ ik haal die eindstreep toch nooit’ of met het idee: ‘ ik kom als eerste over de streep’ . De race is hetzelfde, de fysieke inspanning is hetzelfde, maar de beleving is volledig anders. Zorg ervoor dat jullie die geboorte krijgen waar jullie naar uit kunnen kijken en waar je achteraf positief op terug kan kijken, ongeacht het verloop van de geboorte. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum is, de regie houden jullie zelf in handen.
03
Samen met je partner
Een kindje krijg je niet alleen, dat doe je samen. Het is belangrijk om je samen voor te bereiden op een van de grootste gebeurtenissen in je leven. Dat partners er maar een beetje naast staan is niet meer van deze tijd. Je samen voorbereiden op een positieve manier is de beste start voor jullie leven als gezin samen. De geboorte met vertrouwen tegemoet gaan gaat het beste als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en wat jullie van elkaar nodig hebben. Samen bevallen en je samen voorbereiden, dat kan bij Mom & co!
04
Groepslessen
Onze zwangerschapscursussen worden in groepen gegeven wat naast heel leuk ook vooral leerzaam is. Met groepslessen leer je van elkaars vragen, vragen die je misschien zelf niet had bedacht of durfde te stellen. Je leert elkaar kennen en in sommige gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven. Je maakt tenslotte allemaal hetzelfde mee op dit moment in je leven.
05
Medische kennis + hypnobirthing
Door naast onze medische kennis gebruik te maken van elementen uit de hypnobirthing zoals; positieve conditionering, visualisaties, affirmaties, positieve geboorteverhalen en -video’s en ademhalingstechnieken, wordt er vertrouwen gecreëerd voor een mooie en natuurlijke geboorte. Jullie leren te vertrouwen op het lichaam, te vertrouwen op elkaar en krijgen handvatten om de geboorte te creëren die jullie voor ogen hebben. Mindfulness maar dan heel praktisch toegepast!
06
Inclusief
cursusmateriaal
Naast de fysieke zwangerschapscursuskrijgen jullie volop materiaal van ons om thuis mee aan de slag te gaan. Een E-book als naslagwerk, maar ook ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties. En om jezelf helemaal te marineren in een sausje van positiviteit: geboortevideo’s en geboorteverhalen.

Heb je nog vragen?
Laat het ons vooral weten!