Mom & co.

FAQ

Veelgestelde vragen

Jazeker! Wij vinden het zelfs heel belangrijk dat je samen met iemand de gehele cursus volgt. Als je het ons vraagt, ligt er een prachtige, essentiële rol weggelegd voor de (geboorte)partner, wie die partner dan ook is: Een vriend, vriendin, moeder, zus, of doula, ze zijn allemaal welkom bij de bijeenkomsten, en we gaan diep in op diens rol.

Het gebeurt logischerwijs wel het meest dat deze (geboorte)partner de vader en  liefdespartner is van de zwangere. Als je wil, kan je het aangeven op het formulier, zodat we rekening met je kunnen houden.

Als je al hebt geboekt, maar je wil om wat voor reden dan ook toch een andere startdatum, of een andere cursusvorm, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@momenco.nl.  Hoe meer tijd er is om iets te regelen, des te groter is de kans dat het lukt. Vernoem dan altijd de volledige naam van de boeker, de cursusvorm, locatie en startdatum en dan gaan we samen kijken naar een goede oplossing.

Het is natuurlijk super jammer als je een les mist. Kijk dus voorafgaand van het boeken goed of het in jullie agenda past. Kan het toch echt niet anders, door bijvoorbeeld overmacht of ziekte, dan krijgen jullie van ons toegang tot de Online Cursus, met begeleiding wat je wel en niet moet volgen. Zo kan je de les dus eigenlijk digitaal thuis volgen. Bij de volgende les sluit je weer aan, en zullen vragen met de docent na de les 1 op 1 besproken worden. Als er veel vragen zijn zullen we een telefonische afspraak maken. Verplaatsen naar een andere groep of vorm is in principe helaas niet mogelijk als je cursus eenmaal is begonnen. Soms is er een last-minute oplossing, dus neem altijd contact op. We doen er altijd alles aan om een goede oplossing te vinden. 

Je ontvangt per mail een week voor aanvang de precieze locatie en het nummer van je docent. Mail kwijt of niet ontvangen? Mail dan gelijk naar info@momenco.nl.

Amsterdam Centrum:
Laagte Kadijk 148
Het cursuscentrum bevindt zich achter het adres, check deze video, of scan de QR code bij de deur voor de uitleg.

Amsterdam Geboortecentrum (GCA)
Het is naast het consultatiebureau, en tegenover de verloskundigenpraktijk Het Geboortecentrum. De deur is een beetje verborgen.

Alkmaar:
Salomonstraat 2

Doetinchem:
Groenestraat 1

Hilversum:
Ehrlichstraat 5a

Breda:
Graaf Hendrik III Plein 30

Helvoirt:
Gijzelsestraat 3a

Roelofarendsveen:
Stationsstraat 2

Als je partner er een les niet bij kan zijn is dat natuurlijk jammer! De cursus is wel geschreven op de aanwezigheid van ‘een’ partner. Dat kan ook je geboortepartner zijn, bijvoorbeeld een vriend of vriendin, moeder of zelfs doula.

Kijk voorafgaand van het boeken goed of het in jullie agenda’s past. Mist de (geboorte)partner toch een les, dan krijgt deze persoon toegang tot de Online Cursus, met begeleiding wat wel en niet te volgen. Zo kan de les dus digitaal ingehaald worden. Bij de volgende les sluit de (geboorte)partner weer aan, en kunnen eventuele vragen beantwoorden worden die dag.  Je mag ook altijd een ‘vervanger’ meenemen.

Onze Online Zwangerschapscursus wordt gehost op een extern platform. Hier kan je inloggen: https://momenco-online.nl/

Om Engels gesproken cursussen te boeken, switch dan met de taalselector naar het Engels. Soms schakelt deze terug. Alleen als je de locatie in het Engels zet, zie je ons Engelstalig aanbod. Een Engels gesproken cursus heeft altijd ‘English Spoken’ in de titel in de ageda. Als dat niet zo is, is de voertal altijd Nederlands.

Inhoudelijk worden dezelfde onderwerpen behandeld bij de 4 weekse, 2 weekse, 1 daagse cursus en de privé cursus, maar de 4 weekse cursus is veruit het meest uitgebreid. De 1 daagse cursus is écht een stoomcursus, een dag knallen waardoor sommige onderwerpen kort worden behandeld. Bij de 2 weekse cursus is dat al minder zo, dat is ook afhankelijk van de groep en welke vragen er spelen, maar is er meer tijd en aandacht. 

Het verschil zit ‘m echter veel meer in de dynamiek. Bij de 4 weekse groei je als groep, heb je na iedere les huiswerk, en ben je ook zelf thuis bezig het materiaal te integreren tijdens je ‘date-night’. Ook zien we dat de groep onderling veel contact heeft, ook vaak na de cursus. Er is veel ruimte voor vragen, en we hebben meer tijd om stil te staan bij de zwangerschap, de geboorte en de kraamperiode. De 4 weekse is zo echt een toegewijd traject die je met je partner aangaat voor een langere periode. Bij de 2 weekse is die periode korter, en heb je 1x tussendoor huiswerk, en de 1 daagse is een gezellige dag knallen samen inclusief lunch. De privé-cursus draait veel meer om een samenwerking tussen jou en ons, in de comfort van je huis of ons kantoor.

Onze zwangerschapscursus is geen reguliere hypnobirthing cursus. Oprichter Aline heeft haar eigen cursus ontwikkeld, ze deed een opleiding hypnobirthing therapeut, en op basis van andere opleidingen die ze heeft gedaan op het gebied van persoonlijk leiderschap, mindset en meer heeft ze deze cursus ontwikkeld. Wat ons betreft passend bij de tijd en het Nederlandse systeem. De cursus is geschreven door verloskundigen en gecombineerd met onze ervaringen uit de praktijk. Er worden elementen van hypnobirthing gebruikt zoals visualisatie, affirmatie en ademhalings- en ontspanningstechnieken, maar met theorie en oefeningen over je mindset is het een hele bekrachtigende, informatieve, maar ook leuke en toegankelijke cursus geworden, om veel vertrouwen mee te creëren! 

Als je door omstandigheden niet kan deelnemen aan de cursus, breng ons dan zo snel mogelijk hiervan op de hoogte. Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus wordt € 25,- administratiekosten gerekend. Dit wordt in mindering gebracht op het betaalde cursusgeld. Het resterende bedrag wordt geretourneerd. Vanaf vier weken tot drie weken voor aanvang van de cursus is 50% van het cursusbedrag verschuldigd. Daarna is het volledige cursusbedrag verschuldigd. We betalen alleen het volledige bedrag terug, als er van één van onderstaande uitzonderingen het geval is:

  • Indien je prematuur (voor 37 wkn zwangerschap) bevalt vóór de start van de eerste cursusdag.
  • Wanneer je om medische redenen die jou betreffen niet deel kan nemen aan de cursus en de online zwangerschapscursus geen optie is. Het tonen van een verklaring van de arts/verloskundige is verplicht.
  • Wanneer een andere cursist de plek inneemt voor de start van de cursus. Dit kan dus soms vlak voor de start van de cursus pas duidelijk zijn.

De beste tijd om te starten met onze cursus is natuurlijk heel persoonlijk, dus wanneer je er zin in hebt. Maar over het algemeen zeggen we tussen de 27 en 33 weken. Het ligt daarbij ook aan de vorm die je kiest. Is dit iets eerder of iets later dan is dat geen probleem. Als je de cursus afgerond hebt uiterlijk rond 37 weken is dat goed. Hoe later je begint, hoe groter de kans is op het missen van een les doordat de baby al kan komen. De normale periode om in te bevallen is tussen 37 en 42 weken. Wanneer jullie toch besluiten later mee te doen dan is dat op eigen risico. Calculeer ook in dat je na de cursus zelf thuis nog met het cursusmateriaal aan de slag en oefenen wil.

Mail ons op info@momenco.nl. We kunnen je op een reservelijst zetten, maar we willen ook graag meedenken voor een alternatief qua datum en/of cursusvorm.

Als er nog geen data online staan heb dan nog even geduld, we plannen door zonder vakantie’s. Je mag ons altijd mailen om te zien of er data aan komt of voor plek op de wachtlijst optie. Zodra de data bekend zijn krijg je van ons bericht.

Dat kan, wij raden wel aan dan bijvoorbeeld een vriendin mee te nemen, de persoon die je bij de geboorte gaat ondersteunen. De cursus is geschreven voor zwangeren mét partner, dat hoeft niet je liefdespartner te zijn.

De meeste verzekeraars vergoeden (deels) onze zwangerschapscursus, meestal bij een aanvullende verzekering. Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar en je polis checken. De verloskundigen van Mom & co zijn BIG-geregistreerd en hebben een AGB code. Wij zijn niet aangesloten bij andere verenigingen zoals de ‘hypnobirthing vereniging’ of ‘samen bevallen’ omdat we een eigen cursus hebben. Je krijgt na de laatste bijeenkomst een factuur en bewijs van deelname waarop alle gegevens staan die nodig zijn voor vergoeding.

Met onderstaande gegevens kun je bij je verzekeraar checken of je vergoeding krijgt:

AGB-code: 08100530 Verloskundige Aline Kiers.
Gecertificeerd hypnobirthing docent.
BIG-nr: 89913349503

Je ontvangt een factuur als je je aanmeld voor de cursus en betaald hebt, maar deze dien je nog niet in bij je zorgverzekering. Na de laatste bijeenkomst krijg je een bewijs van deelname die je in kan dienen. Wanneer je dit vóór de laatste bijeenkomst doet, zal je verzekeraar het niet vergoeden omdat je dan de cursus nog niet officieel hebt afgerond. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jullie zelf.

Vanwege ons kleine team gebruiken we 1 centrale email box, en hebben we geen telefonische optie voor contact: info@momenco.nl. Wel checken we deze box meerdere keren per dag, en beantwoorden we over het algemeen onze mail gelijk! Wel kan het natuurlijk zo zijn dat bellen makkelijker is, dan zullen we dat aangeven in de mail.

We denken graag mee. Mail ons op info@momenco.nl als je graag cursus wil doen, maar in delen of een ander moment wil betalen.

Met het aanschaffen van de Online Cursus koop je 9 maanden toegang. Mocht je terugkomen bij ons bij een volgende zwangerschap, krijg je van ons 50% korting dmv een kortingscode. Neem daarvoor contact op via info@momenco.nl

Inloggen

Send Message

My favorites