fbpx

Veelgestelde vragen over de  zwangerschapscursus van Mom & co

Hieronder vind je de meest veelgestelde vragen. Van praktische vragen, tot meer inhoudelijke vragen, we zien en horen ze met regelmaat voorbij komen. Het antwoord op veel van je vragen kan er dus al bij staan. Mocht het zo zijn dat je vraag er niet bij staat, schroom dan niet om contact op te nemen. Onze verloskundigen zijn tegelijkertijd je docent en zijn heel ervaren. Daarnaast zijn ze uiteraard goed op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van geboorte, baby, moeder, borstvoeding of samen bevallen. We helpen je graag!

Een online zwangerschapscursus boeken kan hier, een groepscursus boeken kan hier en indien je meer informatie wilt over Mom & Co kan dat ook.

Waarom een zwangerschapscursus van Mom & co?

Mom & co wordt door ervaren verloskundigen gegeven, die de actuele medische kennis hebben, maar ook de juiste mindset, voorwaarden en het nodige positivisme overdragen.

Klik hier voor alle voordelen op een rijtje.

Wat is het verschil tussen de Vierweekse cursus, de 2-weekse cursus en de 1-daagse cursus?

Inhoudelijk is de vierweekse zwangerschapscursus uitgebreider dan de 2 weekse zwangerschapscursus en de 1 daagse zwangerschapscursus.

We hebben meer tijd om stil te staan bij de zwangerschap, de geboorte en de kraamperiode. Je leert je mede cursisten kennen en het is fijn om 4 avonden je samen met je partner voor te bereiden op de komst van jullie baby. 

De 1-daagse en de 2 weekse zwangerschapscursus zijn qua inhoudt gelijk, alleen de vorm verschilt.  De stof is bij de 2 weekse zwangerschapscursus opgesplitst waardoor er tussen de lessen door tijd is om al het geleerde te laten bezinken en nog vragen te stellen bij de 2e cursusavond.

De 1-daagse zwangerschapscursus en de 2 weekse zwangerschapscursus hebben zoveel mogelijk elementen van de vierweekse zwangerschapscursus zodat ook dit een volledige voorbereiding is. Daarnaast is er ruim cursusmateriaal waarmee jullie thuis verder gaan na afloop van de cursus.

Bij de Vierweekse zwangerschapscursus zal je meer contact met je medecursisten blijven houden, ook na de geboorte. Bij de 1-daagse zwangerschapscursus zal dit niet/minder het geval zijn. Op deze dag zal de sfeer wel heel gezellig zijn, dus als jullie wel contactgegevens uit willen wisselen kan dat natuurlijk altijd!

Is de cursus van MOM & CO een reguliere Hypnobirthing cursus?

Nee, dat is het niet. MOM & CO heeft haar eigen cursus ontwikkeld, passender bij deze tijd en het Nederlandse systeem. De cursus is geschreven door verloskundigen met veel ervaring. Er worden elementen van hypnobirthing gebruikt maar daarnaast nog veel meer toegevoegd zodat het een hele down to earth en super praktische cursus is geworden.

Wat is de beste tijd om te starten met de 4 weekse cursus?

De beste tijd om te starten met onze 4 weekse zwangerschapscursus is vooral wanneer jullie er klaar voor zijn om je voor te gaan bereiden. Dit zal voor de meeste mensen zijn tussen de 27 en 33 weken. Is dit iets eerder of iets later dan is dat geen probleem. Als je de cursus afgerond hebt rond 37 weken is dat goed. Hoe later je begint, hoe groter de kans is op het missen van een les doordat de baby al wil komen. De normale periode om in te bevallen is tussen 37 en 42 weken. Wanneer jullie toch besluiten later mee te doen dan is dat op eigen risico.

Wat is de beste tijd om te starten met de 1 daagse zwangerschapscursus?

De beste tijd om te starten met de 1-daagse zwangerschapscursus is wanneer jullie daar behoefte aan hebben. Dit zal voor de meeste mensen tussen 30 en 36 weken zijn. Eerder of later is uiteraard ook helemaal goed, dat is aan jullie. Wanneer je na 37 weken de cursus volgt is er een kans dat je al eerder bevallen bent, daarom zou ons advies zijn de zwangerschapscursus niet later dan 36 weken te volgen.

Worden de zwangerschapscursussen van Mom & co vergoed door mijn verzekering?

Ja! Bijna iedere verzekeraar vergoed (deels) onze zwangerschapscursus, meestal bij een aanvullende verzekering. Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. De verloskundigen van Mom & co zijn BIG-geregistreerd en hebben een AGB code. Wij zijn aangesloten bij 1 vereniging namelijk: Beroepcoörperatie Childbirth Educators. Wij zijn niet aangesloten bij andere verenigingen. Je kan na de laatste les een factuur/ bewijs van deelname krijgen waarop alle gegevens staan die nodig zijn voor vergoeding.

Hoe werkt de vergoeding bij de verzekering?

Je ontvangt een factuur wanneer je je aanmeld voor de cursus en betaald hebt. Na de laatste cursusles kan je deze factuur indienen bij je verzekering. Wanneer je dit vóór die datum doet, zal je verzekeraar het niet vergoeden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jullie zelf.

Wat als wij een les missen?

Wanneer jullie een les missen zullen jullie een hand-out van de presentatie krijgen. Ook hebben wij van alle onderwerpen in de cursus uitleg in de vorm van videomateriaal, dit zullen jullie ook ontvangen. Zo kan je de les dus eigenlijk digitaal thuis volgen. Bij de volgende les zullen vragen met de docent voor of na de les 1 op 1 besproken worden. Als er veel vragen zijn zullen we een telefonische afspraak maken om de stof door te nemen.

Is het mogelijk om een les op een ander moment in te halen?

Helaas is het niet mogelijk om een les op een ander moment in te halen.

Wat als mijn partner een les mist?

Dat is geen probleem. Je kan dan alleen komen of een vriendin meenemen. Je partner kan je nadien alles uitleggen over de gemiste les. Indien gewenst ontvangen jullie een hand-out van de presentatie waardoor er niets gemist hoeft te worden.

Is het mogelijk op een reservelijst te komen?

Ja, dat is mogelijk. Soms valt er een stel uit en dan komt er een plekje vrij voor mensen op de reservelijst. Als je dit wenst neem dan contact op middels het contactformulier. 

Er zijn nog geen data bekend voor de periode dat wij een zwangerschapscursus willen volgen, komt dit nog?

Als er nog geen data online staan heb dan nog even geduld, we plannen door zonder vakantie. Je mag altijd even een email sturen zodat we je op de mailinglijst kunnen zetten en zodra de data bekend zijn krijg je van ons bericht.

Is mijn partner welkom bij elke les?

JA! Juist! Wij vinden het heel belangrijk dat jullie samen de gehele cursus volgen. De cursus is juist voor partners erg informatief. 

Kan ik de zwangerschapscursus ook alleen volgen?

Dat kan, wij raden wel aan dan bijvoorbeeld een vriendin mee te nemen. De cursus is geschreven voor zwangeren met partner, dat hoeft niet je liefdespartner te zijn. Alleen komen is dan wel wat ongezelliger.

Wat als ik de cursus niet in 1 keer kan betalen?

Neem contact met ons op, dan kijken we hoe het wel voor je lukt! We denken graag met jullie mee.

Heb je niet gevonden wat je zocht?
Neem gerust contact met ons op; we helpen graag!