Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Vierweekse cursus en de Cursus-in-1-dag?

Inhoudelijk is de vierweekse cursus uitgebreider dan de Cursus-in-1-dag omdat we meer tijd hebben om stil te staan bij de zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. Je leert je mede cursisten kennen en het is fijn om 4 avonden je samen met je partner voor te bereiden

De Cursus-in-1-dag heeft zoveel mogelijk elementen van de Vierweekse cursus zodat ook dit een volledige voorbereiding is. Met de informatie verkregen op de cursus kunnen jullie thuis verder oefenen.

Bij de Vierweekse cursus zal je meer contact met je medecursisten blijven houden, ook na de geboorte. Bij de Cursus-in-1-dag zal dit niet het geval zijn. Op deze dag zal de sfeer wel heel gezellig zijn, dus als jullie wel contactgegevens uit willen wisselen kan dat natuurlijk altijd!

Is de cursus van MOM & CO een reguliere Hypnobirthing cursus?

Nee, dat is het niet. MOM & CO heeft haar eigen cursus ontwikkeld, passender bij deze tijd en het Nederlandse systeem. De cursus is geschreven door verloskundigen met veel ervaring. Er worden elementen van hypnobirthing gebruikt maar daarnaast nog veel meer toegevoegd zodat het een hele down to earth en super praktische cursus is geworden.

Wat is de beste tijd om te starten met de 4 weekse cursus?

De beste tijd om te starten is vooral wanneer jullie er klaar voor zijn om je voor te gaan bereiden. Dit zal voor de meeste mensen zijn tussen de 28 en 33 weken. Is dit iets eerder of iets later dan is dat geen probleem. Hoe later je begint, hoe groter de kans is op het missen van een les doordat de baby al wil komen. De normale beval-periode is tussen 37 en 42 weken. Wanneer jullie toch besluiten later mee te doen dan is dat op eigen risico.

Wat is de beste tijd om te starten met de Cursus-in-1-dag?

De beste tijd om te starten met de Cursus-in-1-dag is wanneer jullie daar behoefte aan hebben. Dit zal voor de meeste mensen tussen 30 en 36 weken zijn. Eerder of later de dag volgen is uiteraard ook helemaal goed, dat is aan jullie.

Worden de cursussen van MOM & CO vergoed door mijn verzekering?

Sommige verzekeringen vergoeden onze cursus. Maar iedere polis is weer anders. Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. De verloskundigen van MOM & CO zijn BIG-geregistreerd en hebben een AGB code. Wij zijn aangesloten bij 1 vereniging namelijk: Beroepcoörperatie Childbirth Educators. Wij zijn niet aangesloten bij andere verenigingen.

Hoe werkt de vergoeding bij de verzekering?

Je ontvangt een factuur wanneer je je aanmeld voor de cursus en betaald hebt. Na de laatste cursusles kan je deze factuur indienen bij je verzekering. Wanneer je dit vóór die datum doet, zal je verzekeraar het niet vergoeden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jullie zelf.

Wat als wij een les missen?

Wanneer jullie een les missen zullen jullie een hand-out van de presentatie krijgen. Bij de volgende les zullen vragen met de docent voor of na de les 1 op 1 besproken worden. Als er veel vragen zijn zullen we een telefonische afspraak maken om de stof door te nemen.

Is het mogelijk om een les op een ander moment in te halen?

Helaas is het niet mogelijk om een les op een ander moment in te halen.

Wat als mijn partner een les mist?

Dat is geen probleem. Je kan dan alleen komen of een vriendin meenemen. Je partner kan je nadien alles uitleggen over de gemiste les. Indien gewenst ontvangen jullie een hand-out van de presentatie waardoor er niets gemist hoeft te worden.

Is het mogelijk op een reservelijst te komen?

Ja, dat is mogelijk. Soms valt er een stel uit en dan komt er een plekje vrij voor mensen op de reservelijst. Als je dit wenst neem dan contact op middels het contactformulier. 

Er zijn nog geen data bekend voor de periode dat wij een cursus willen volgen, komt dit nog?

Als er nog geen data online staan heb dan nog even geduld, we plannen door zonder vakantie. Je mag altijd even een email sturen zodat we je op de mailinglijst kunnen zetten en zodra de data bekend zijn krijg je van ons bericht.

Is mijn partner welkom bij elke les?

JA! Juist! Wij vinden het heel belangrijk dat jullie samen de gehele cursus volgen. De cursus is juist voor partners erg informatief. 

Kan ik de cursus ook alleen volgen?

Dat kan, echter raden wij wel aan dan bijvoorbeeld een vriendin mee te nemen. De cursus is geschreven voor zwangeren met partner, dat hoeft niet je liefdespartner te zijn. Alleen komen is dan wel wat ongezelliger.

KvK-nr: 60945877  BTW-nr: NL001420087B10 info@momenco.nl
X