Mom & co.

Vertrouwen tijdens de geboorte | Mom & co

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”101096″]Ik denk dat we je niet hoeven te vertellen dat vertrouwen tijdens de bevalling je veel gaat brengen. Wat dacht je van een positieve ervaring, waar je glunderend en met trots op terugkijkt? Een intense, maar prachtige gebeurtenis. En natuurlijk een prachtige baby, niet geheel onbelangrijk. Ja, het zal pittig worden en je zal pijn ervaren. Een geboorte is (helaas) niet maakbaar. En een groot deel heb je dan ook niet in de hand. Maar als je de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt gaan sta je wel al 1-0 voor. 

Voor vertrouwen tijdens de bevallig is voorbereiding key.

Maar hoe kom je daar, hoor ik je denken? Een goede voorbereiding is essentieel, dat blijven we maar zeggen. Je moet op onderzoek uit. Daarmee bedoelen we niet Dr. Google, maar vraag je af; wat zijn je angsten? Wat zijn je opties in iedere denkbare situatie? Welke scenario’s zijn mogelijk voor jou? Haal die informatie bij je zorgverleners. En praat er over; met je partner, ouders, vrienden, andere vaders en moeders. En volg een leuke zwangerschapscursus! Als het kan mét (geboorte)partner. Vaak is het, naast alle essentiële informatie die je krijgt, super gezellig en heb je ontzettend veel aan het contact met andere stellen. Dat is in ieder geval wel zo bij Mom & co! 

Partner up!

De partner, daar was ‘ie net al even. Het is heel goed als deze is aangehaakt. Want eerlijk; wie wil nou enigszins onzeker aan het bed of bad staan van de zwangere als het moment daar is? Nee, dan wil je helemaal op de hoogte zijn en AAN staan, toch? Als team samen deze klus klaren. Ga samen naar de verloskundige of een ander medisch expert en doe samen die cursus. Als een stel topsporters trainen voor de grote wedstrijd. Dat is tenslotte ook geweldig voor jullie samen als stel, je komt nader tot elkaar. En boy, gaat dat jullie goed doen tijdens de bevalling en als de kleine er is! 

Voor sommigen is dat anders, zoals bij een (bewust) alleenstaande moeder. Misschien kan je toch iemand aan je zijde hebben, zoals een goede vriend of vriendin of een doula. Zorg er in ieder geval voor dat je je gevoelens kan delen met iemand, en dat er iemand is die jouw belangen behartigd en jouw wensen kent. 

Schrijf een bevalplan

Eigenlijk een gek woord, want écht plannen kan je een bevalling niet. Maar het is wel een handige tool waarin al het het bovenstaande samenkomt; schrijf op hoe jouw ideale bevalling er uit ziet. Wat wil je wel, maar schrijf ook zeker op wat je niet wil. Pijnstilling of niet, ziekenhuis of thuis. Wie wil je om je heen hebben? De sfeer, locatie, personeel enzovoort. Neem hierover een weloverwogen standpunt in en schrijf het op, samen. Informeer je zorgverleners over je wensen en bespreek het! Vervolgens pak je dit plan af en toe op, misschien pas je wat dingen aan. Maar lees het, samen met je partner en maak het visueel. 

Geniet

Wat rest ons dan nog om te zeggen? Weet dat je het kan, en dat je lijf er voor gemaakt is. En als het dan toch anders gaat, ben je in een land met een uitstekende geboortezorg. Dus bereid je voor, maar geniet ook van dat je het los mag laten! Van het leven dat in je groeit, en straks als een kleine liefdesburrito in je armen ligt. 

Hopelijk weet je zo wat meer over hoe – en waarom – je je kan voorbereiden op de geboorte. Wil jij ook helemaal ready zijn voor de geboorte van je kindje? Check onze Online Zwangerschapscursus![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space empty_h=”5″][vc_empty_space empty_h=”5″][vc_single_image media=”87434″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”202189″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Send Message

My favorites