Mom & co.

Wat kan je als partner doen tijdens de zwangerschap? | Mom & co

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”139675″]Kan je als partner wat tijdens de zwangerschap doen dan? Die baby zit in de buik als een taart in de oven. Dus af en toe een een voetmassage en een ontbijt op bed en dan ben je er wel toch? Helaas, daar komen we niet mee weg, al moeten die massages en ontbijtjes er ook gewoon komen. En dan zonder filet americain, rauwmelkse kaas en eventuele  zeer geur- en textuurspecifieke smaken die ineens bij je lieftallige echtgenote zijn ontstaan. Leverde een verse smoothie vroeger nog een liefdevolle blik op, kan nu een kokhals ineens de reactie zijn.

Los van deze even schattige als fascinerende nieuwe kenmerken, is er een hoop gaande. Niet alleen in het lijf van je partner, maar in het hele leven om jullie heen, dat flink gaat veranderen. En dan kan het als partner af en toe best lastig zijn om volledig aangehaakt te blijven. Gelukkig betekent zo’n magische periode als de zwangerschap ook dat er van alles te doen staat! Om je een hintje inspiratie te geven delen we in deze blog een paar fijne tips.

Klussen maar!

De eerste en de makkelijkste is; klusjes oplossen! Dat kan iets simpels zijn als een co-sleeper in elkaar zetten, een autostoeltje regelen, of een iets complexere taak als een babykamer verbouwen. Maak een to-do lijstje en ga op tijd aan de slag. Zo voelt het niet als een megaproject a la Hornbach (jamajaja jippie jippie jeee), maar kan je af en toe een klusje oppakken zodat het overzichtelijk en ook nog een beetje leuk blijft. En bovendien ontstaat zo langzaam al het beeld van een leven met baby!

Voorbereiden samen met je partner

Dit brengt me gelijk bij het volgende punt; wees aangehaakt. Doe een leuke zwangerschapscursus samen, ga mee naar informatiebijeenkomsten, voorlichtingen en afspraken met de verloskundige. Zo win je niet alleen ontzettend veel aan kennis over zwangerschap en bevalling, maar je bent je vooral sámen aan het voorbereiden op de komst van de baby.

Valt er nog iets te regelen?

Wat ook super belangrijk is, is om regelmatig contact te maken over wat er nog moet gebeuren. Check even in; wat moeten we allemaal regelen? Neem niet zomaar voor lief dat je partner kinderopvang en kraamzorg regelt en een bevalplan maakt, maar denk en help mee. Het kan best een flinke klus zijn, dit bevalplan. Maak het daarom samen, prioriteer en maak een verdeling van taken die voor beiden goed voelt. Zo creëer je ook een mooie, gelijkwaardige verhouding die je alleen maar energie gaat geven.

Plan date-nights met elkaar

Dit klinkt allemaal wel een tikkeltje serieus, het is daarom interessant om het leuk te maken. Plan date-nights, en ga niet After Life op Netflix bingen, maar ga met een hapje en drankje aan de keukentafel leuke plannen maken. Wat moet er nog gebeuren, en hoe gaat het eigenlijk met je?

Je leven gaat veranderen, en dat kan af en toe best even scary voelen. Je goed voorbereiden is daarom essentieel. En dat gaat als beste als team. Werk samen! Prep die bevaltas, tank de auto vol, en geniet 🙂    

Geschreven door René. Partner van Mom & co founder Aline.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space empty_h=”5″][vc_empty_space empty_h=”5″][vc_single_image media=”87346″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”106514″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Send Message

My favorites