Mom & co.

Zo blijf je lovers na het krijgen van kinderen | Mom & co

Samen een kind krijgen, een geboorte meemaken en eindelijk jullie kindje in je armen hebben.  Het is een explosie van liefde, niet alleen voor jullie kind, maar ook voor elkaar. En dan, voor je het weet, zit je er ineens midden: De Tropenjaren.

  • Van uitgeslapen en vol energie, naar moe-moeder-moest
  • Van biertjes in de koelkast, naar je sociale leven in de koelkast
  • Van spontane avondjes uit, naar met moeite 1 keer in de maand op datenight
  • Van romantiek in bed, naar discussies over wie er deze nacht weer uit gaat
  • Van diepgaande en romantische gesprekken, naar gesprekken over de boodschappen, de verdeling van zorgtaken en het regelen van een oppas
  • Van liefdevolle aandacht voor elkaar, naar enkel kusjes voor je kind

Romantiek in de ijskast.

Soms voelt het alsof de romantiek plaats heeft gemaakt voor een functionele, praktische relatie. Want als er iets flink veranderd na de komst van kinderen dan is het wel de relatie!  De relatie tussen ouders komt vaak op een laag pitje te staan en daar doen we met z’n allen weinig aan. En dat is eigenlijk best gek, zeker als we weten dat 40% van de ouders uit elkaar gaat. Helaas een harde realiteit. 

In tegenstelling tot de verwachtingen van ouders – dat het nieuw geboren kind hen dichter bij elkaar brengt – laat onderzoek zien dat ouders zich na het krijgen van een kind minder tevreden zijn over de relatie. Ook wij waren (en zijn) zoekende in hoe je liefhebt en blijft liefhebben zodra er een immens grote liefde bij komt, je kindje(s).

Gelukkig zijn is gezond voor je kindje.

Uit een 75 jaar durend Harvard onderzoek, was de conclusie duidelijk: veel diploma’s, bakken met geld en een veelbelovende carrière maakt niet gelukkig. Een gelukkige liefdesrelatie daarentegen wel. En dat niet alleen; een liefdevolle relatie tussen ouders heeft een positieve impact op de hersenontwikkeling van het kind. Liefdevol omgaan met elkaar is dus voor zowel jezelf als voor je kind super waardevol én gezond. Want laten we eerlijk zijn: liefde is het mooiste wat ons kan overkomen. 

Werk aan de winkel.

Het is eigenlijk heel normaal om aan je relatie te werken. Dat doen we immers wel aan carrières en fitheid, bijvoorbeeld. Waarom dat niet aan je relatie? Dat kan preventief en laagdrempelig. Ook als het goed gaat, want naast het kind verdient ook de liefde aandacht en tijd! 

Bureauliefhebbers’ relatie APK.

Bij Bureauliefhebbers kan je aan al het bovenstaande werken met de de relatie APK voor ouders, en met de seks training ‘Meer én betere seks’. Voor alle ouders die willen blijven investeren in elkaar en de drive hebben om te blijven groeien samen! Jullie liefde is het fundament voor de (latere) ontwikkeling van jullie kind(eren). En als iets de moeite waard is om in te investeren dan is het de liefde!

Liefhebbende groet, Veronne & Fleur 

Over de auteurs: 

Veronne is relatiecoach en Fleur is Orthopedagoog. Deze zusjes helpen samen stellen weer lovers te worden onder de naam Bureauliefhebbers.
Volg ze voor veel meer liefde op Instagram:@bureau.liefhebbers. Check hun website voor meer informatie, trainingsaanbod en inspiratie: www.bureauliefhebbers.com en schrijf je in!

En luister hier naar: Mom & co de podcast met Bureauliefhebbers als gast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Send Message

My favorites