Mom & co.

5 dingen die je wilt weten over je newborn | Mom & co

Natuurlijk is je baby de liefste, knapste en mooiste baby die er ooit geboren is. Toch zal het in het begin wennen zijn aan elkaar, zeker als het je eerste kind is. Wij vertellen jullie graag 5 dingen die je wilt weten over je Newborn baby. (Er zijn honderden dingen die we jullie kunnen vertellen, maar die kun je vinden in onze online cursus Het Vierde Trimester, ook daar gaan we uitgebreid in op de eerste maanden met de baby.)

1. Praat en zing voor je baby
Je baby vindt het heerlijk om naar het stemgeluid van de ouders te luisteren, deze heeft het ook in de buik kunnen horen. Vanaf de geboorte is de baby al bezig met zijn of haar spraakontwikkeling. Dus zing en klets vooral veel tegen je baby, maar let op dat je niet in de buurt schreeuwt of teveel je stem verheft, daar houden ze absoluut niet van en kunnen ze erg van schrikken.

2. Even wegleggen
Natuurlijk is er behoefte om even je handen vrij te hebben om iets anders te doen en wil je je baby even wegleggen in de box of wipper. Als je baby geen dutje gaat doen, gaat hij of zij het niet prettig vinden om “genegeerd” te worden. Het liefst zijn ze erg dichtbij je om zich veilig te voelen. Een draagdoek kan goed helpen; de baby lekker dichtbij en jij je handen vrij voor een broodje. Extra tip: doe geen jumpsuit aan met een draagdoek, het gebeurt altijd dat als je kind eindelijk slaapt je naar de wc wilt maar f*ck je hebt dat pak eronder aan.

3. Huilen, en huilen
Wen er maar aan, neem het niet persoonlijk en weet dat huilen het communicatiemiddel is van je baby. Het heeft als het huilt honger, een volle luier, fysiek ongemak of wilt slapen. Meer dan samen onderzoeken wat de huiltjes van je kind betekenen en daarop te anticiperen kun je niet doen. Zeker die eerste maanden wordt het niet aangeraden je baby maar te laten huilen.

4. Knuffelen met visite
Niets is lekkerder dan knuffelen met je Newborn, en hij of zij vindt dat ook! Jullie baby wilt niets liever dan jullie ruiken, voelen, horen en zien. Grote kans dat ze het helemaal niet zo fijn vinden om opgepakt te worden door opa’s en oma’s, tante’s en ooms en vrienden. Weet dat het niet onbeleefd is van je baby en voel je vrij om te kunnen zeggen dat je liever nog niet wilt dat je pasgeboren baby wordt vastgehouden (of gezoend) door anderen. En vraag het bezoek om geen parfum te dragen en doe dat zelf ook niet ;). They love the smell of your sweat!

5. Veel slapen, hopelijk
Vooral de eerste weken is het wenselijk dat je baby het grootste gedeelte van de dag slaapt. En zijn ze tussen de slaapjes door maar 45 tot 60 minuten wakker. Slaap hebben ze echt nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Vaak zullen de slaapjes wel van korte duur zijn, want je baby wil ook om de paar uur eten. Lekker meedutten met je kind, grote kans dat je het nodig gaat hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Send Message

My favorites