fbpx

Het creëren van jouw positieve geboorte ervaring

Bij Mom & co zijn er vijf waarden, waarmee wij jouw positieve geboorte ervaring willen creëren tijdens de zwangerschapscursus;

  • Positiviteit
  • Samen
  • Veiligheid
  • Leren
  • Vertrouwen

Positiviteit

Een positieve mindset zorgt voor een positieve geboorte ervaring. Mom & co gebruikt positiviteit daarom bewust als één van haar vijf uitgangspunten. Als positiviteit je uitgangspunt is, word je op de juiste manier door het geboorteproces geleid, ongeacht het verloop ervan. Je kan namelijk meer dan je denkt en een positieve kijk op de bevalling helpt je deze potentie te openen. 

Samen

Een zwangerschapscursus met partner betekent toeleven naar de komst van jullie kindje geeft jullie de fijnste start – of voortzetting- van jullie leven als gezin. Voor de partners is het belangrijk dat ze zich door middel van een zwangerschapscursus net zo goed voorbereid voelen als degene die gaat bevallen. Dat betekent een actieve deelname aan de bevalling, oftewel samen bevallen! Jullie worden tenslotte ook samen ouders. Goed terugkijken op iets bijzonders als een geboorte, gaat het best als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben, in elke situatie.

Veiligheid

Bij Mom & co staat veiligheid voorop. Al onze docenten zijn gediplomeerde verloskundigen die veel medische kennis hebben en deze graag met jou delen. Het gevoel van veiligheid is essentieel in het geboorteproces en zetten we daarom bewust in. Jij moet je zo veilig en zo gesteund mogelijk voelen!

Waarom? ‘Je veilig voelen’ zorgt er voor dat je focus naar binnen kan gaan en jij je volledig kan overgeven aan het geboorteproces. Je autonome zenuwstelsel kan vervolgens ontspannen en geeft je lichaam de kracht om te doen wat het kan. Dit zorgt ervoor dat geboorte van je baby zo rustig optimaal mogelijk verloopt. 

Leren

Bij Mom & co ‘leer je’ alles met betrekking tot een goede voorbereiding op je bevalling. Weloverwogen beslissingen nemen kan alleen als jullie samen zoveel mogelijk realistische informatie krijgen over wat jullie te wachten staat. Je gaat je voorbereiden op de verschillende opties en weten wat je kan doen om antwoorden op je vragen te krijgen. Maar je gaat ook aan de slag met de kracht van visualisatie en het oefenen van ademhalingstechnieken. Door je te leren welke tips en tricks je kunt uitoefenen en dus een goede voorbereiding op de bevalling kunt nemen, zijn wij er volledig van overtuigd dat je jezelf (mentaal) goed door het proces van de bevalling en de geboorte van de baby kunt leiden.

Vertrouwen

Tijdens de voorbereiding in de zwangerschap kweek je vertrouwen door bovenstaande  elementen te beoefenen. Bij Mom & co helpen we je daar graag mee.  Tijdens de zwangerschapscursus is vertrouwen hebben essentieel voor een positieve geboorte-ervaring. Hanteer daarom een positieve blik en leer de juiste vragen te stellen. Creëer de zo ideaal mogelijke situatie voor jezelf maar weet ook met veranderingen om te gaan. Oefen met visualisaties en ademhalingstechnieken afkomstig uit mindfulness en hypnobirthing. En geniet vooral van dit wonder dat de geboorte van jouw baby heet!

Heb je nog vragen? We horen graag van je!