fbpx

Waarom de cursus

Waarom een zwangerschapscursus bij Mom & co?

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Hoe ga jij je voorbereiden op de aankomende bevalling? Bij Mom & co begrijpen we dat een zwangerschap en de geboorte van een baby één van de grootste life-events is die je als mens doormaakt. Het is een periode die zich kenmerkt door blijdschap, verwachting, maar soms ook twijfels en onzekerheid.

Zwangerschapscursus met een vleugje mindfulness en hypnobirthing

Een zwangerschapscursus van Mom & co is geen gewone bevallingscursus. Voor onze zwangerschapscursus putten we ook uit mindfulness en hypnobirthing. Waarom? Omdat deze elementen maken dat je meer vertrouwen krijgt en ze bevatten tools die je helpen ontspannen tijdens de bevalling. Door een goede realistische voorbereiding tijdens de zwangerschap zorg je ervoor dat je samen met je partner de geboorte zo fijn mogelijk kan beleven.

Vijf belangrijke kernwaarden van Mom & co

Door vertrouwen (mindfulness) mee te geven en je partner te betrekken wordt samen bevallen een nog intensere gedeelde ervaring. Als gediplomeerde verloskundigen zorgen we voor de nodige veiligheid in aanpak, gestoeld op ruime medische kennis en ervaring. We leren jullie om samen weloverwogen beslissingen te maken (mindset) en zo een maximaal mogelijk goede voorbereiding op je bevalling te bieden. De beleving van de geboorte van je baby is tenslotte één van de meest bijzondere ervaringen die je samen met je partner mee mag maken.

Kortom een zwangerschapscursus bij ons is geen normale pufcursus. Het is een begin naar een positieve geboorte-ervaring en we zijn vereerd dat wij jullie daarbij mogen helpen!

Waarom kiezen voor een Mom & co Zwangerschapscursus

 • Een zwangerschapscursus gegeven door gediplomeerde en ervaren verloskundigen
 • Next-level zwangerschapscursus met elementen hypnobirthing en mindfulness
 • Zowel in groepssessies, online zwangerschapscursus als 1-op-1 sessies
 • Gericht op positiviteit, samen bevallen met partner, veiligheid, samen leren en vertrouwen in je eigen kunnen
 • Een volledige voorbereiding tijdens je zwangerschap op de bevalling
 • Veel aandacht voor het (biologische) proces van geboorte en de baby
 • Maar ook aandacht voor borstvoeding en de kraamperiode.
 • Contact met andere cursisten voor- en na de geboorte
 • Terugkom-borrel in de vorm van een babyshow
 • Aanvullend cursusmateriaal in de vorm van video, audio en een e-book.  en uiteraard onze podcast met vele uren luisterplezier.

Onze cursussen

Er is voor iedereen een passende variant van onze zwangerschapscursus.

Wil je in 1 dag samen met je partner klaargestoomd worden of wil je juist uitgebreid stil staan bij wat er komen gaat en meer interactie hebben met de andere cursisten. Kijk wat het beste bij jou past en boek hieronder je cursus.

Cursus op locatie

Online cursus

Urenlange voorbereiding die jullie zelfstandig kunnen volgen, waar en wanneer je maar wil.

Geschreven en gegeven door verloskundigen, de experts op het gebied van zwangerschap en geboorte.

Een (inter)actieve en leuke manier van informatieoverdracht.

Professionele video -en audiobestanden.

Inclusief downloadable content zoals audiobestanden en een E-book.

Ook (juíst) heel waardevol bij een medische bevalling.

Voor de 2e, 3e of 4e keer zwanger? Ook perfect als opfriscursus!

Makkelijk contact de verloskundigen van Mom & co als je een vraag hebt.

Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt de cursus bijna altijd vergoed!

9 maanden toegang tot leeromgeving.

Vergoeding?

Na de cursusIpis est hit, venis dolorib usapis prate quasit aditatur rem quos nese preribea voluptatius exceaquamus eaquis et vernam andusan imposam suntem eos incias adit autem recaectet aut quo offic.

 • Super fijne en heldere cursus! Wat echt een enorm toegevoegde waarde is, is dat partners alle lessen meegaan. Dit is mijn tweede zwangerschap, maar om ons geheugen weer even op te frissen besloten we toch weer een cursus te doen. Deze cursus geeft je een positieve mindset mee richting je bevalling en de juiste ademhalingsoefeningen en massage technieken die je kunt toepassen tijdens de bevalling. Ik ben blij dat wij zijn gegaan en vond het echt jammer dat het na vier avonden was afgelopen.

  Saskia Weerstand
 • Ik kan niet vergelijken met andere cursussen maar ik heb 2 heerlijke avonden gehad die voorbij zijn gevlogen. Informatief, warm, vol enthousiasme en positieve verhalen. En geen vraag is te gek en wordt serieus beantwoord. Wat ik ook heel fijn vond was dat de partners daar als volwaardig worden beschouwd je doet het immers niet in je eentje. Iedereen wil een Aline in haar leven en naast haar bed tijdens het bevallen!

  Evelien Kooper
 • We hebben zoveel geleerd van de 4-weekse cursus van Mom&Co! Alle vragen konden we stellen en alle onzekerheden uitspreken. Er hing een hele relaxte sfeer en we hebben praktische tips gekregen en nieuwe inzichten opgedaan. Echt een aanrader!

  Jorn Varenhorst

Heb je een vraag?

Laat het ons vooral weten!