Waarom de cursus

Nieuw: Online zwangerschapscursus

Nieuw bij Mom & co: de online zwangerschapscursus in een virtuele live groepscursus.

Een supergoed alternatief voor de fysieke groepscursus is onze virtuele live groepscursus. Het is gelijk aan onze complete zwangerschapscursus, maar dan digitaal. Je hebt online interactie met je medecursisten en de verloskundigen, je ziet elkaar en je ziet ook de presentatie.

Gewoon in alle rust thuis te volgen, samen met je partner vanaf je eigen bank.

De zwangerschapscursus zoals je die van ons gewend bent, alleen zitten we niet fysiek maar digitaal in 1 ruimte.

Wil je liever een online zwangerschapscursus zonder groepsverband en op eigen tijd te volgen, neem dan contact met ons op, deze is namelijk volop in ontwikkeling en in april klaar voor gebruik.

Waarom Mom & co?

01
Gegeven door verloskundigen
Tijdens de online zwangerschapscursus kun je ook online terugvallen op de docenten, onze verloskundigen! Dit maakt de online zwangerschapscursus van hoogwaardige kwaliteit. De verloskundigen hebben up-to-date kennis van de laatste onderzoeken en weten precies wat jullie nodig hebben om je goed voor te bereiden op de komst van jullie baby. Er is voldoende ruimte om ook in deze online zwangerschapscursus je vragen te stellen waar je misschien bij je eigen verloskundige niet altijd aan toe komt.
02
Een positieve mindset
Een positieve mindset creëeren, ook online, zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Werken aan je positieve mindset kan overal, dus ook online. Positiviteit kun je op vele manieren ervaren en inzetten. Tijdens de online zwangerschapscursus focussen we erop, jou hierin te trainen.
Vergelijk het met iemand die een sprintje trekt met het idee: ‘ ik haal die eindstreep toch nooit’ of met het idee: ‘ ik kom als eerste over de streep’ . De race is hetzelfde, de fysieke inspanning is hetzelfde, maar de beleving is volledig anders. Zorg ervoor dat jullie die geboorte krijgen waar jullie naar uit kunnen kijken en waar je achteraf positief op terug kan kijken ongeacht het verloop van de geboorte. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum is, de regie houden jullie zelf in handen. In onze online zwangerschapscursus werken we met jou aan die positieve instelling.
03
Met partner
Een kindje krijg je niet alleen, dat doe je samen. Het is belangrijk om je in de periode voor de bevalling goed samen voor te bereiden op een van de grootste gebeurtenissen in je leven. Dat partners er maar een beetje naast staan is niet meer van deze tijd. Bij Mom & co dragen we daarom graag uit, dat samen bevallen je zoveel meer zal brengen, niet alleen tijdens je bevalling, maar ook als voorbereiding als start voor jullie leven als gezin samen. De geboorte met vertrouwen tegemoet gaan gaat het beste als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en wat jullie van elkaar nodig hebben. Online doen we dat door ook hier alle belangrijke voorwaarden en condities uit te lichten en met jullie door te nemen Samen bevallen en je samen voorbereiden, dat kan ook online bij Mom & co!
04
Groepslessen
Onze zwangerschapscursussen worden vanaf nu ook in online groepen gegeven, net zo leuk en leerzaam. Zo ben je digitaal nog meer met elkaar verbonden! Je leert tijdens onze groepsessie van elkaars vragen, vragen die je misschien zelf niet had bedacht of durfde te stellen. Je leert elkaar kennen en in sommige gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven. Je maakt tenslotte allemaal hetzelfde mee op dit moment in je leven.
05
Medische kennis + hypnobirthing
Onze verloskundigen zijn ervaren en zitten vol actuele, medische kennis. Deze zetten zij uiteraard ook in tijdens de online zwangerschapscursus. Door ook hierin actief gebruik te maken van elementen uit de hypnobirthing zoals; positieve conditionering, visualisaties, affirmaties, positieve geboorteverhalen en -video’s en ademhalingstechnieken, wordt er vertrouwen gecreëerd voor een mooie en natuurlijke geboorte. Jullie leren te vertrouwen op het lichaam, te vertrouwen op elkaar en krijgen handvatten om de geboorte te creëren die jullie voor ogen hebben. Mindfulness maar dan heel toegankelijk toegepast!
06
Inclusief
Cursusmateriaal
In deze online zwangerschapscursus zijn we in de online meetingroom met elkaar actief bezig met de kennisoverdracht, interactie tussen jou en je partner. Daarnaast krijgen jullie van ons ook digitale informatiematerialen om volop thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan een; E-book als naslagwerk, maar ook ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties. Tot slot willen we je graag volop positief laden met een veelheid aan mooie geboortevideo’s en prachtige geboorteverhalen.

Heb je nog vragen?
Laat het ons vooral weten!

X