fbpx

Waarom de cursus

Online zwangerschapscursus.

*Also available in English! 

De online zwangerschapscursus is de complete zwangerschapscursus van Mom & co die je in je eigen tijd en vanuit huis kunt volgen.

Verloskundigen Aline en Lonneke begeleiden je door middel van hoogwaardige video’s, audio en geschreven tekst door alle onderwerpen.

We behandelen alle onderwerpen die in de reguliere cursus ook aan bod komen, en je krijgt oefeningen om samen thuis uit te voeren.

Dus een complete zwangerschapscursus van Mom & co, alleen zelfstandig thuis vanaf je laptop te volgen. 

Bekijk hieronder de trailer voor een volledig beeld van wat de cursus inhoudt. 

NB. al onze cursussen worden bij een aanvullende verzekering bijna altijd gedeeltelijk vergoedt!

Ons aanbod

 • Online


  exclusieve leeromgeving
  $Van €199 voor €149
  • 9 maanden toegang tot de complete leeromgeving.
  • Volledige cursus van Mom & co.
  • Te volgen waar en wanneer je wilt.
  • Starten wanneer het jou uit komt.
  • Cursus gegeven middels hoogwaardige professionele video's.
  • Visualisaties en affirmaties, professionele audio.
  • Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.
  • Inclusief cursusmateriaal.
 • Privé cursus


  $€349/ 3 uur
    Inclusief cursusmateriaal  
  • Op maat gemaakte invulling van de sessie.
  • Prive les, dus geen groepsles
  • In jullie eigen huis, bij ons op locatie of indien gewenst via Zoom.
  • Volledige cursus in sneltreinvaart.
  • Contact voor en na de sessie met de docent.
  • Beschikbaar op basis van beschikbaarheid docent.
Vergoeding?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent wordt de cursus bijna altijd vergoedt. Wil je weten of jij vergoeding krijgt? Check dan de voorwaarden van je zorgverzekering. Na het afronden van de cursus ontvang je een factuur welke deelnamebewijs is van de cursus, deze kan je indienen bij je zorgverzekeraar.

Waarom Mom & co?

01
Gegeven door verloskundigen
Tijdens de online zwangerschapscursus kun je ook online terugvallen op de docenten, onze verloskundigen! Dit maakt de online zwangerschapscursus van hoogwaardige kwaliteit. De verloskundigen hebben up-to-date kennis van de laatste onderzoeken en weten precies wat jullie nodig hebben om je goed voor te bereiden op de komst van jullie baby. Er is voldoende ruimte om ook in deze online zwangerschapscursus je vragen te stellen waar je misschien bij je eigen verloskundige niet altijd aan toe komt.
02
Een positieve mindset
Een positieve mindset creëeren, ook online, zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Werken aan je positieve mindset kan overal, dus ook online. Positiviteit kun je op vele manieren ervaren en inzetten. Tijdens de online zwangerschapscursus focussen we erop, jou hierin te trainen.
Vergelijk het met iemand die een sprintje trekt met het idee: ‘ ik haal die eindstreep toch nooit’ of met het idee: ‘ ik kom als eerste over de streep’ . De race is hetzelfde, de fysieke inspanning is hetzelfde, maar de beleving is volledig anders. Zorg ervoor dat jullie die geboorte krijgen waar jullie naar uit kunnen kijken en waar je achteraf positief op terug kan kijken ongeacht het verloop van de geboorte. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum is, de regie houden jullie zelf in handen. In onze online zwangerschapscursus werken we met jou aan die positieve instelling.
03
Met partner
Een kindje krijg je niet alleen, dat doe je samen. Het is belangrijk om je in de periode voor de bevalling goed samen voor te bereiden op een van de grootste gebeurtenissen in je leven. Dat partners er maar een beetje naast staan is niet meer van deze tijd. Bij Mom & co dragen we daarom graag uit, dat samen bevallen je zoveel meer zal brengen, niet alleen tijdens je bevalling, maar ook als voorbereiding als start voor jullie leven als gezin samen. De geboorte met vertrouwen tegemoet gaan gaat het beste als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en wat jullie van elkaar nodig hebben. Online doen we dat door ook hier alle belangrijke voorwaarden en condities uit te lichten en met jullie door te nemen Samen bevallen en je samen voorbereiden, dat kan ook online bij Mom & co!
04
Groepslessen
Onze zwangerschapscursussen worden vanaf nu ook in online groepen gegeven, net zo leuk en leerzaam. Zo ben je digitaal nog meer met elkaar verbonden! Je leert tijdens onze groepsessie van elkaars vragen, vragen die je misschien zelf niet had bedacht of durfde te stellen. Je leert elkaar kennen en in sommige gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven. Je maakt tenslotte allemaal hetzelfde mee op dit moment in je leven.
05
Medische kennis + hypnobirthing
Onze verloskundigen zijn ervaren en zitten vol actuele, medische kennis. Deze zetten zij uiteraard ook in tijdens de online zwangerschapscursus. Door ook hierin actief gebruik te maken van elementen uit de hypnobirthing zoals; positieve conditionering, visualisaties, affirmaties, positieve geboorteverhalen en -video’s en ademhalingstechnieken, wordt er vertrouwen gecreëerd voor een mooie en natuurlijke geboorte. Jullie leren te vertrouwen op het lichaam, te vertrouwen op elkaar en krijgen handvatten om de geboorte te creëren die jullie voor ogen hebben. Mindfulness maar dan heel toegankelijk toegepast!
06
Inclusief
Cursusmateriaal
In deze online zwangerschapscursus zijn we in de online meetingroom met elkaar actief bezig met de kennisoverdracht, interactie tussen jou en je partner. Daarnaast krijgen jullie van ons ook digitale informatiematerialen om volop thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan een; E-book als naslagwerk, maar ook ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties. Tot slot willen we je graag volop positief laden met een veelheid aan mooie geboortevideo’s en prachtige geboorteverhalen.

Heb je nog vragen?
Laat het ons vooral weten!