fbpx

Missie Mom & co

Mom & co wil zwangeren en hun partners de beste voorbereiding bieden op de geboorte en de transitie naar hun toekomstige ouderschap.

Visie Mom & co

Mom & co draagt bij aan een goede transitie naar het ouderschap door vanuit een positieve benadering (mindfulness) en met aandacht voor eigen regie (hypnobirthing), zwangeren en hun partner met vertrouwen voor te bereiden op de geboorte en komst van hun baby.

Het creëren van jouw positieve-geboorte-ervaring

Bij Mom & co zijn er vijf  waarden, waarmee wij jouw positieve geboorte-ervaring willen creëren tijdens de zwangerschapscursus;

Positiviteit
Positiviteit
Een optimistische mindset zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Mom & co gebruikt positiviteit daarom bewust als één van haar vijf uitgangspunten. Als positiviteit je uitgangspunt is, word je op de juiste manier door het geboorteproces geleid, ongeacht het verloop er van. Je kan namelijk meer dan je denkt en een positieve kijk op de bevalling helpt je deze potentie te openen.
Samen
Samen
Een zwangerschapscursus met partner betekent toeleven naar de komst van jullie kindje geeft jullie de fijnste start – of voortzetting- van jullie leven als gezin. Voor de partners is het belangrijk dat ze zich tijdens de zwangerchapscursus en die positieve geboorte-ervaring dus net zo goed voorbereid voelen als degene die gaat bevallen. Dat betekent een actieve deelname aan de bevallig, oftewel samen bevallen! Jullie worden tenslotte ook samen ouders. Goed terugkijken op iets bijzonders als een geboorte, gaat het best als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben, in elke situatie.
Veiligheid
Veiligheid
Bij Mom & co staat veiligheid voorop. Al onze cursusleiders zijn gediplomeerde verloskundigen die alle medische kennis hebben en delen met jou. Het gevoel van veiligheid is essentieel in het geboorteproces en zetten we daarom bewust in. Jij moet je zo veilig en zo gesteund mogelijk voelen! Waarom? ‘Je veilig voelen’ zorgt er voor dat je focus naar binnen kan gaan en jij je volledig kan overgeven aan het geboorteproces. Je autonome zenuwstelsel kan vervolgens ontspannen en geeft je lichaam de kracht om te doen wat het kan. Dit zorgt ervoor dat geboorte van je baby zo rustig optimaal mogelijk verloopt.
Leren
Leren
Bij Mom & co ‘leer je’ door een goede voorbereiding op je bevalling. Weloverwogen beslissingen nemen kan alleen als jullie samen zoveel mogelijk realistische informatie krijgen over wat jullie te wachten staat. Je gaat je voorbereiden op de verschillende opties en weten wat je kan doen om antwoorden op je vragen te krijgen. Maar je gaat ook aan de slag met de kracht van visualisatie en het oefenen van ademhalingstechnieken. Door jou te leren welke tips en tricks je kunt uitoefenen en dus een goede voorbereiding op de bevalling kunt nemen, zijn wij er volledig van overtuigd dat je jezelf (mentaal) goed door het bevallingsproces en de geboorte van de baby kunt leiden.
Vertrouwen
Vertrouwen
Tijdens de voorbereiding in de zwangerschap kweek je vertrouwen door bovenstaande elementen te beoefenen. Bij Mom & co helpen we je daar graag mee. Tijdens de zwangerschapscursus is vertrouwen hebben essentieel voor een positieve geboorte-ervaring. Hanteer daarom een positieve blik en leer de juiste vragen te stellen. Creëer de zo ideaal mogelijke situatie voor jezelf maar weet ook met veranderingen om te gaan. Oefen met visualisaties en ademhalingstechnieken afkomstig uit mindfulness en hypnobirthing. En geniet vooral van dit wonder dat de geboorte van jouw baby heet!

Heb je nog vragen? We horen graag van je!