OVER DE KICK-ASS DOCENT

Joyce Boekhorst

Verloskundige – trainer
  • Moeder van Rover en Teuntje
  • Streeft naar een gevoel van veiligheid
  • Verloskundige bij Verloskundigen Zevenaar en Rijnwaarden

In mei 2022 ben ik gestart als eerstelijns verloskundige na ruim 10 jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt als verloskundige. Nog al een stap, maar ik voel met mijn hele wezen dat het de juiste keuze was en zit dan ook helemaal op mijn plek. Door mijn ervaring als verloskundige – maar vooral doordat ik zelf twee keer ben bevallen, heb ik mogen ervaren dat het allerbelangrijkste tijdens de bevalling is dat jij je veilig voelt. Dan maakt het niet meer uit of je thuis in bad bevalt, in het ziekenhuis met pijnbestrijding of met een geplande keizersnede.

Mijn missie

En nu vraag jij je misschien af hoe krijg ik dat gevoel van veiligheid? Mijn inziens is dat door er voor te zorgen dat jij, samen met je partner, goed geïnformeerd bent over de bevalling en een positieve mindset ontwikkeld. Hierdoor weten jullie welke keuzes jullie kunnen maken en kunnen jullie de regie nemen tijdens de bevalling. Dit maakt ook dat jullie met meer vertrouwen dit grootse avontuur aan zullen gaan. Ik heb een affiniteit voor het begeleiden van vrouwen met een angst voor

de bevalling, deze is er soms op voorhand en soms na een nare en misschien wel traumatische beval- ervaring. En het bijzondere is dat ik heb ervaren dat het vaak niet uitmaakt hoe de bevalling medisch-technisch is verlopen, maar dat dit werd veroorzaakt door een gevoel van onveiligheid. Of bij een angst op voorhand door de spookverhalen die rondgaan op de verjaardagen. Mijn missie is om vrouwen en diens partner met deze cursus klaar te stomen voor de bevalling.

Een kijkje op deze locatie

Waarom Mom?

En wat is er nu zo speciaal aan de cursus van Mom & co en waarom breng ik deze vanuit Amsterdam naar Zevenaar? Het is een nuchtere cursus die theorie over de fysiologie en de anatomie van de bevalling combineert met handige tools vanuit de hypnobirthing die je kan inzetten tijdens de bevalling. Dit maakt dat je een realistisch beeld hebt van een bevalling en heb je na de cursus en met het cursus materiaal daadwerkelijk handvaten die je kan gebruiken. En wat het ook goed maakt, is dat het gericht is op de partner en diens onmisbare rol tijdens de bevalling, met als toetje een stukje over de kraamperiode. Want laten we eerlijk wezen; dan begint het pas! 

Welke cursus kan je bij mij volgen?

  • De ééndaagse cursus
  • De vierweekse cursus 

De cursus zal ik gaan geven op mijn thuisbasis, namelijk in de wachtruimte van het vrouwenplein waar ook de verloskundige praktijk zit waar ik werkzaam ben: Verloskundigen Zevenaar en Rijnwaarden. Het is een fijne en lichte ruimte waar diverse disciplines zich hebben gevestigd die zich hebben gespecialiseerd in de zorg en begeleiding rondom de vrouw. Zo zit er bekkenbodemfysiotherapie, coaching voor moeders, een psychologie praktijk specifiek voor vrouwen en een zelfstandige polikliniek voor gynaecologie. 

Hieronder vind je onze groepscursussen agenda met alle cursusdata per maand.
RECENSIES