fbpx

Fardau over de cursus:

“Ik had al veel gehoord over hypnobirthing en het concept sprak me erg aan. Het wegnemen van de angst omtrent een bevalling, en het vertrouwen krijgen in je eigen lichaam. Een bevalling is iets natuurlijks en ons lichaam is ervoor gemaakt! Tevens zou het een natuurlijke pijnstilling zijn, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen 🙂

Aline heeft de traditionele hypnobirthing vertaald naar een meer realistischere versie. Tevens zijn Aline en Lonneke zelf verloskundige en weten hierdoor precies hoe het er in de praktijk aan toegaat. Dat vond ik erg fijn en je kon altijd met je bevallingsvragen bij ze terecht!

Tijdens de cursus leer je verschillende ademhalingsoefeningen, maar vooral ook oefeningen waardoor je jezelf in een diepere ontspanning kunt brengen. Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik iedere dag een uurtje de tijd voor mezelf genomen om deze oefeningen te doen. Met een heerlijk muziekje op en kaarsjes aan had ik dan echt even de tijd voor mezelf en onze kleine in mijn buik. Heel bijzonder! Ik merkte dat ik aan het einde van mijn zwangerschap zelfs uitkeek naar de bevalling en ik had er vertrouwen in dat ik dit kon doen. Iets wat ik voor de cursus nooit had verwacht!

Inmiddels is onze kleine jongen alweer 12 weken en kijk ik met een goed gevoel terug op de bevalling. Van te voren had ik er een bepaald beeld bij, en (zoals zo vaak) is het uiteindelijk helemaal anders gelopen dan ik had gehoopt. Maar het loslaten en meegaan in het proces is een van de dingen die ik had geleerd tijdens de cursus. De mooiste herinneringen heb ik aan de uren die ik in het bevalbad in het bevalcentrum in het OLVG West heb doorgebracht. Met gedimde lichten, mijn eigen muziek op en de steun van mijn vriend heb ik hier de weeën goed kunnen opvangen, terwijl ik tussendoor soms zelfs in slaap viel. Onze zoon is uiteindelijk geboren in het ziekenhuis, omdat mijn persweeën niet sterk genoeg waren. Bevallen in het ziekenhuis hoopte ik te voorkomen, maar nood breekt wet en ik ben uiteindelijk erg goed geholpen en gesteund daar.

Een bevalling is iets overweldigends en van te voren is het eigenlijk niet te doen om je er een voorstelling van te maken. Ik wilde persoonlijk alles plannen en weten van te voren, maar heb geleerd om los te laten en mee te gaan in het proces. Door de hypnobirthing ging ik er in elk geval met een ontspannen en positief gevoel in, wat zo belangrijk is. Ik heb het idee dat onze zoon hierdoor nu ook een rustigere baby is!

Ik raad de cursus aan iedereen aan, en hoop dat er nog heel veel gezonde hypnobirthing babytjes geboren worden.

Fardau, Frank en Seb”