fbpx

Waarom de Mom & Co zwangerschapscursus?

Gegeven door verloskundigen. 

Dit maakt de zwangerschapscursus van hoogwaardige kwaliteit. De verloskundigen hebben up-to-date kennis van de laatste onderzoeken en weten precies wat jullie nodig hebben om je goed voor te bereiden op de komst van jullie baby. Er is ruimte om vragen te stellen waar je misschien bij je eigen verloskundige niet altijd aan toe komt. 

Samen met je partner.

Een kindje krijg je niet alleen, dat doe je samen.

Het is belangrijk om je samen voor te bereiden op een van de grootste gebeurtenissen in je leven. Dat partners er maar een beetje naast staan is niet meer van deze tijd. Je samen voorbereiden op een positieve manier is de beste start voor jullie leven als gezin samen. De geboorte met vertrouwen tegemoet gaan gaat het beste als jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en wat jullie van elkaar nodig hebben. Samen bevallen en je samen voorbereiden, dat kan bij Mom & co! 

Positiviteit.

Een positieve mindset zorgt voor een positieve geboorte-ervaring

Vergelijk het met iemand die een sprintje trekt met het idee: ‘ ik haal die eindstreep toch nooit’ of met het idee: ‘ ik kom als eerste over de streep’ . De race is hetzelfde, de fysieke inspanning is hetzelfde, maar de beleving is volledig anders. 

Zorg ervoor dat jullie die geboorte krijgen waar jullie naar uit kunnen kijken en waar je achteraf positief op terug kan kijken ongeacht het verloop van de geboorte. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum is, de regie houden jullie zelf in handen.

Medische kennis en elementen van hypnobirthing en mindfulness. 

Door naast onze medische kennis gebruik te maken van elementen uit de hypnobirthing zoals; positieve conditionering, visualisaties, affirmaties, positieve geboorteverhalen en -video’s en ademhalingstechnieken, wordt er vertrouwen gecreëerd voor een mooie en natuurlijke geboorte. Jullie leren te vertrouwen op het lichaam, te vertrouwen op elkaar en krijgen handvatten om de geboorte te creëren die jullie voor ogen hebben. Mindfulness maar dan heel praktisch toegepast! 

Groepslessen.

Onze zwangerschapscursussen worden in groepen gegeven wat naast heel leuk ook vooral leerzaam is.

Je leert van elkaars vragen, vragen die je misschien zelf niet had bedacht of durfde te stellen. Je leert elkaar kennen en in sommige gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven. Je maakt tenslotte allemaal hetzelfde mee op dit moment in je leven. 

Cursusmateriaal.

Naast de fysieke cursus krijgen jullie volop materiaal van ons om thuis mee aan de slag te gaan. Een E-book als naslagwerk maar ook ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties. En om jezelf helemaal te marineren in een sausje van positiviteit: geboortevideo’s en geboorteverhalen.