fbpx

Waarom de cursus

4-weekse zwangerschapscursus in Amsterdam

4-Weekse zwangerschapscursus (€ 399,-)

Bereid jullie maximaal voor met deze 4-weekse zwangerschapscursus in Amsterdam
De 4-weekse zwangerschapscursus is onze meest uitgebreide cursus. Tijdens deze vier weken sta je samen met je partner uitgebreid stil bij de komst van jullie baby. Samen toeleven naar dat moment versterkt de band en vergroot de positieve geboorte-ervaring. De complete inhoud, zoals oefeningen, technieken en ontmoetingen komen tijdens deze 4-weekse zwangerschapscursus uitgebreid aan bod.

Mom & co: Positiviteit, Vertrouwen, Veiligheid, Kennis, Samen

Het team van Mom & Co werkt in deze 4-weekse zwangerschapscursus intensief met jullie samen aan een goede voorbereiding op de zwangerschap. Dat betekent o.a. dat we je vertrouwen in het eigen kunnen centraal zetten. Er is ook veel aandacht voor jou en je partner. Als team zullen jullie het tijdens de bevalling samen moeten doen. Door te weten wat er van jou en je partner verwacht wordt, zijn jullie goed voorbereid en op elkaar ingespeeld. We zorgen daarnaast dat jullie kennis over de verschillende processen helder is, dat doen we met een heleboel positiviteit en elementen uit de mindfulness en hypnobirthing. Zo werken we met jullie op een veilige, verantwoorde manier aan jouw positieve geboorte-ervaring! Lees meer over onze kernwaarden, hoe we dit nog meer doen.

 

Blijf in contact en ontmoet elkaars baby!

Mom & co staat voor alles rondom de geboorte-ervaring van jullie baby. Tijdens deze 4-weekse zwangerschapscursus ontmoet en deel je ook al veel ervaringen tijdens de groepsles. Het leuke tijdens de zwangerschapscursus in Amsterdam is dat je ook je medecursisten leert kennen, vaak blijft dit contact actief, ook na de geboorte. De 4-weekse zwangerschapscursus bestaat uit 4 lessen van 2 á 2,5 uur. Een paar maanden na de cursus zien we jullie allemaal weer terug op de babyshow. Een prachtig moment om elkaar weer terug te zien, alle geboorte-ervaringen te delen en uiteraard je baby te showen!

 

De voordelen van de 4-weekse zwangerschapscursus van Mom & co:

  • In 4 weken voor je zwangerschap voorbereiden op de komst van jullie kindje
  • Samen met je partner besteed je aandacht aan jullie rollen tijdens de bevalling
  • Tips vanuit de praktijk
  • Kennisdeling met de verloskundigen
  • Contact met mede-cursisten
  • Terugkomdag met baby; de babyshow

Lees meer over; ‘Waarom een zwangerschapscursus?

Waarom Mom & co?

01
Gegeven door verloskundigen
De verloskundige houdt een scherp oogje in het zeil tijdens je controles gedurende de zwangerschap. Bij Mom & co zijn de docenten allen gediplomeerde en ervaren verloskundigen. We weten dus als geen ander met welke vragen je zit. Onze medische kennis wordt continue gepeild en getoetst, waardoor we van alle actuele onderwerpen en onderzoeken op de hoogte zijn. Hierdoor wordt onze zwangerschapscursus van hoogwaardige kwaliteit. De verloskundigen weten precies wat jullie nodig hebben om je maximaal voor te bereiden op de komst van jullie baby. Er is ruimte om vragen te stellen waar je misschien bij je eigen verloskundige niet altijd aan toe komt. Daarnaast zijn ze doordrenkt van positiviteit en vertellen en delen ze graag hun verhalen (zie ook onze blog).
02
Een positieve mindset
Een positieve mindset zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Het kan tijdens je bevalling het kleine verschil maken, om je net door een pittige fase heen te loodsen. Je kunt heel veel zelf, daar zijn wij van overtuigd. Jezelf positief stemmen en laden wordt door Mom & co als een belangrijke waarde en vaardigheid gezien. Het zorgt er uiteindelijk voor dat jullie terug kunnen kijken op een positieve geboorte-ervaring, ongeacht het verloop van de bevalling en / of de geboorte. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum is, de regie houden jullie zelf in handen. Vergelijk het met iemand die een sprintje trekt met het idee: ‘ ik haal die eindstreep toch nooit’ of met het idee: ‘ ik kom als eerste over de streep’ . De race is hetzelfde, de fysieke inspanning is hetzelfde, maar de beleving is volledig anders. Met een positieve mindset ben jij met je partner aan zet. Ga er dus voor; jij kunt dit! Daar zijn wij in ieder geval van overtuigd.
03
Met partner
Jullie verwachten samen een kindje. Een kindje krijg je niet alleen, dat doe je samen. Bij Mom & co vinden we het belangrijk dat je je samen voorbereid op één van de lifechanging-events. Samen bevallen is waar wij in geloven. Dat partners er maar een beetje naast staan is niet meer van deze tijd. Door in te zetten op een actieve voorbereiding en samenwerking vormen jullie tijdens de bevalling een krachtig team. Je samen voorbereiden op een positieve manier is de beste start voor jullie leven als gezin samen. De geboorte met vertrouwen tegemoet zien, weten wat je te wachten staat en weten wat jullie aan elkaar hebben, dat is waar we voor zijn!
04
Groepslessen
De zwangerschapscursussen worden in groepslessen gegeven; leuk, interactief vooral heel leerzaam is. Als groep zijn jullie direct met elkaar 'verbonden', want één ding is zeker; over niet al te lange tijd zijn jullie allemaal ouders. Tijdens de groepslessen zul je zien dat je leert van elkaars vragen, vragen die je misschien zelf niet had bedacht of durfde te stellen. Terwijl jullie de groepslessen volgen, stimuleer je elkaar om nog meer uit de stof te halen, leer je elkaar indirect beter kennen en in sommige gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven. Je maakt tenslotte allemaal hetzelfde mee op dit moment in je leven.
05
Medische kennis + hypnobirthing
Onze docenten zijn allemaal ervaren verloskundigen met een enorme lading aan medische kennis. Al je vragen die je (nog) niet aan je eigen verloskundige hebt kunnen stellen, komen tijdens de 4-weekse zwangerschapscursus alsnog voorbij en worden zo vanzelf beantwoord.
Daarnaast maken we in de cursus gebruik van elementen uit de hypnobirthing zoals; positieve conditionering, visualisaties, affirmaties, positieve geboorteverhalen en -video’s en ademhalingstechnieken. We gaan actief werken aan het creëeren van je vertrouwen voor een mooie en natuurlijke geboorte. Jullie leren te vertrouwen op het lichaam, dat als vanzelf processen in gang zet. Jullie leren
te vertrouwen op elkaar en krijgen handvatten en informatie aangereikt om de geboorte te creëren die jullie voor ogen hebben. Mindfulness maar dan nuchter en vooral praktisch toegepast. Samen zijn jullie er klaar voor!
06
Inclusief
Cursusmateriaal
De cursus bestaat zowel uit fysieke bijeenkomsten, maar worden ondersteund door heel veel informatiematerialen, waar jullie zelf volop mee aan de slag kunnen om thuis mee aan de slag te gaan. Zo krijg je een E-book mee, dat als naslagwerk dient. Daarnaast reiken we je ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties aan. Tools die jou en je partner zullen helpen om nog beter te ontspannen tijdens de bevalling. Tot slot dompelen we je ook nog graag onder in een bad vol positiviteit, met daarin veel geboortevideo’s en prachtige geboorteverhalen. Een betere voorbereiding op de bevalling en de geboorte van jullie baby is er niet!

Heb je nog vragen?
Laat het ons vooral weten!